Kuře à la husa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
1 patka chleba
2 lžíce sádla - vepřové, husí, kachní
250 ml piva (dala jsem světlé)
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuře osolíme a posypeme kmínem. Z patky chleba vydlabeme střídku a dáme dovnitř sádlo. Patku i se sádlem vložíme do kuřete a zajistíme párátky.

  2. Kuře položíme do pekáčku, podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme na 180-190°C, asi hodinu. Občas maso poléváme výpekem. Je-li třeba, přidáme trochu horké vody.

  3. Před dopečením kuře odkryjeme a dopečeme do křupava. Podáváme se zelím a knedlíkem, ale i s brambory je to dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!