Vepřová líčka na majoránce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

700 g vepřových líček
sůl
pepř
1 cibule
2 polévkové lžíce sádla
500 ml vepřového vývaru
2 polévkové lžíce hladké mouky
1 dl vody
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná líčka od blan rozkrojíme na dvě poloviny, osolíme a opepříme je.

  2. V pomalém hrnci při teplotě 140°C orestujeme na rozehřátém sádle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, na ni vložíme líčka, osmažíme je ze všech stran dohněda a zalijeme vepřovým vývarem.

  3. Hrnec zapneme na pomalé vaření (100°C na 4 hodiny). Po třech hodinách do hrnce vlijeme hladkou mouku rozmíchanou ve vodě, řádně promícháme a přidáme majoránku. Po čtyřech hodinách je maso dokonale uvařeno, dochutíme dle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!