Vepřová kýta se sušenými švestkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
150 g sušených švestek
2 dl suchého bílého vína
1 dl smetany
1 lžička rybízové zavařeniny
50 g másla
hladká mouka
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky odpeckujeme, dáme do kastrůlku, zalijeme vínem a necháme chvíli máčet. Nádobu se švestkami zahřejeme a dusíme je 20 minut, až jsou měkké.

  2. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na másle je po obou stranách opečeme dozlatova a pak ještě 10 minut dusíme pod pokličkou.

  3. Švestky vyndáme z kastrolku, přidáme šťávu s masa, zavařeninu a necháme svařit na 8 lžic šťávy. Zahustíme smetanou. Podle chuti dosolíme a opepříme. Šťávu na talíři nalijeme na švestky, nebo pod ně. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!