Vepřová kýta s fazolkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky z vepřové kýty
2 stroužky česneku
sůl
olivový olej
600 g nových brambor
400 g zelených mražených fazolek
1 střední cibule
250 ml šlehačky
kmín
pepř
sůl na dochucení
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme nové brambory ve slupce, do vody kápneme olej a přidáme dvě lžičky hrubé soli. Vepřovou kýtu trošku naboucháme a potřeme utřeným česnekem se solí, zakapeme olivovým olejem a dáme do lednice uležet. Uvařené brambory oloupáme a nakrájíme na plátky, přidáme kmín, pepř a sůl, promícháme a vysypeme do pekáčku vymaštěného máslem, Svrchu pokapeme olivovým olejem a dáme péct dozlatova.

  2. Fazolky dáme do mísy, spaříme vroucí vodou a necháme okapat v cedníku. Cibuli nasekáme na kostičky. Do pekáče dáme olivový olej a rozpálíme. Vložíme maso a opečeme z obou stran. Vyjmeme na talířek, do oleje vhodíme pokrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Pak vsypeme fazolky a chvilku restujeme.

  3. Na fazolky vložíme kýtu a vše zalejeme šlehačkou. Dusíme pod pokličkou a mezitím hlídáme brambory. Jakmile jsou brambory opečené, je hotová i kýta ve fazolkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!