Vepřová kýta na houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty - nakrájené na silnější plátky
1 hrnek sušených hub
sůl, pepř
1 velká cibule - nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátečky
slunečnicový olej (cca 1 až 2 lžíce)
3-4 hrnky vody
šťáva z 1/2 citrónu
trochu solamylu na zatření

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby ve větší misce zalijeme studenou vodou a necháme pořádně odmočit aby dokonale změkly.

  2. Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso z obou stran důkladně osolíme, jemně opepříme. Pokapeme citrónovou šťávou, kterou vmasírujeme do masa. To poté přidáme do misky s naloženými houbami. V lednici takto naložené maso necháme marinovat alespoň jednu hodinu.

  3. V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do zlatější barvy, ale aby cibulka jen zesklovatěla a následně přidáme maso. Z obou stran orestujeme, aby maso na obou stranách zbělalo, ale nezhnědlo. Poté podlijeme naloženou šťávou s houbami a dusíme na mírném ohni cca 30 minut. Občas maso ve šťávě otočíme a případně přidáme více vody.

  4. Jakmile maso změkne, zatřeme solamylem. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!