Vepřová krkovice v majonéze
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 řízky z krkovice
- 2 cibule
- 1 menší sklenice (cca 200 ml) majonézy
- 200 g Goudy (může být i Eidam)
- sůl
- majoránka
- kmín
Postup Vepřová krkovice v majonéze
Postup přípravy receptu
-
Maso mírně naklepeme, posolíme, posypeme kmínem, majoránkou a vložíme do pekáče.
Každou krkovici potřeme majonézou - cca 4 mm vrstvou, na každý kus krkovice nakrájíme jednu cibuli na kolečka a na každý kus masa nastrouháme 100 g Goudy nebo Eidamu.
Pekáč uzavřeme alobalem nebo poklicí a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 50 minut.
Po 50 minutách odstraníme alobal (poklici), výkon trouby dáme na 250 stupňů a pečeme na barvu ještě 10 minut (pokud máme, použijeme horký vzduch nebo gril).
Jako přílohu si můžeme udělat různě upravené brambory. Vynikající jsou na kolečka nakrájené, v troubě upečené a potřené česnekem.