Vepřová játra na loupaných rajčatech a pórku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
1/2 sklenice loupaných rajčat
1 KL sojové omáčky
1 cibule
1 menší pórek
olej
pepř
sůl
solamyl na zahuštění (hladká mouka)
vývar (voda)

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší plátky a opepříme. Plátky jater orestujeme v tlakovém hrnci na rozehřátém oleji s pokrájenou cibulí. Přidáme loupaná rajčata, sojovou omáčku, pokrájený pórek a zamícháme. Zalijeme vývarem. Tlakový hrnec uzavřeme a tlakujeme cca 10 minut.

  2. Játra vyjmeme a udržujeme v teple. Játrový sosík s rajčaty a pórkem osolíme, zahustíme solamylem (moukou) rozmíchaným ve vodě. Povaříme ještě cca 10 minut. Játra vložíme zpět do omáčky. Podáváme se zeleninovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!