Vepřová hlava a krůtí krky na paprice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 vepřové hlavy
2 krůtí krky
kostka zeleninového vývaru
Vegeta
máslo
smetana
paprika sladká
cibule
citronová kůra
pepř celý
nové koření celé
kyška
citron

Postup přípravy receptu

  1. Maso spolu s bujónem vložíme do studené vody a táhneme cca 3 hodiny. Vývar dochutíme Vegetou.

  2. Uvařené maso obereme od kostí, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.

  3. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, citronovou kůru, kuličky pepře a nové koření. Orestujeme a přidáme papriku. Zalijeme vývarem.

  4. Do smetany vmícháme trochu mouky a přidáme k vařícímu základu. Provaříme a dochutíme kyškou, solí a citronovou šťávou. Přecedíme, přidáme obrané maso a vše ještě prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!