Velikonoční vykrajovaná vajíčka

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hladké mouky
100 g bramborového škrobu (Solamyl)
90 g moučkového cukru
dřeň z vanilkového lusku
140 g másla
1 žloutek
meruňková a jahodová marmeláda na slepení

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a zabalené do fólie ho dáme asi na 30 mint odležet do chladu.

  2. Odleželé těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme oválná vajíčka. Polovinu oválků ozdobně vykrojíme malinkými vykrajovačkami, nejmenší dírky můžeme vykrojit třeba brčkem. Hotové vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme lehounce dorůžova.

  3. Upečené tvary necháme vychladnout a pak marmeládou slepujeme vždy jedno plné a jedno vykrájené vajíčko. Nakonec můžeme lehce pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!