Špagety s chutí Středomoří

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g špaget
200 g marinovaného lilku (viz poznámka)
100 g marinovaných sušených rajčat naložených v
olivovém oleji
čerstvém tymiánu
rozmarýnu
mořské soli
bobkovém listu
feferonce
2 lžíce směs na aglio olio + peperoncino (jemně nasekaný česnek s příměsí feferonek v olivovém oleji)
3 lžíce nasekané cibulové nati
100 g vyzrálého sýru pecorino
případně možno doplnit:
kapary (nebo olivy v bylinkovém oleji)

Postup přípravy receptu

  1. K přípravě tohoto receptu potřebujeme předem marinované pečené lilky, sušená rajčata a aglio olio peperoncino směs.

  2. Marinovanou zeleninu nakrájíme na proužky a sýr najemno nastrouháme.

  3. Těstoviny uvaříme al dente, scedíme do mísy a promícháme s ostatními surovinami (včetně bylinkového oleje), vyjma sýra.

  4. Pro lepší promísení surovin přidáme trochu slané vody z vaření těstovin. Pokrm případně dosolíme a na talíři sypeme jemně strouhaným pecorinem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!