Vdolečky z kokosového mléka smažené na plechu

Recepty, Moučníky

Suroviny

25 g čerstvého droždí
250 ml kokosového mléka
30 g moučkového cukru
30 g másla
500 g polohrubé mouky
špetka soli
1 vejce
lžička rumu
olej na smažení
Dozdobení:
povidla
+
rybízová marmeláda
1 měkký tvaroh ušlehaný s cukrem

Postup přípravy receptu

  1. Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme změknout a utřeme se zbylým cukrem.

  2. Promícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, kokosové mléko, utřené máslo, vejce a cukr. Necháme kynout na 30 minut na teplém místě.

  3. Těsto rozválíme na plát cca 1 cm vysoký a vykrajujeme z něj kolečka o velikosti 6 cm. Rozložíme je na pomoučněný vál a necháme kynout ještě cca 20 cm. Ve středu těsta prstem uděláme důlek. Vdolky smažíme v rozehřáté troubě na 180 stupňů na plechu s pečícím papírem pokapaným olejem. Smažíme dozlatova. Ozdobíme povidly nebo rybízovou marmeládou a šlehaným tvarohem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!