Vánoční rybí polévka Retro

Recepty, Polévky

Suroviny

Rybí hlava
rybí vnitřnosti
mrkev
celer
petržel
hrách
sůl
máslo
hladkou mouku (na jíšku)
housku (na kostičky)
kousek másla na osmažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme trochu hrachu den předtím namočeného. Zvlášť ve slané vodě nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme očištěné rybí vnitřnosti případně i hlavu z ryby.

  2. Když jsou vnitřnosti měkké, vyjmeme je a polévku zahustíme bledou máslovou jíškou. Hrách i s vodou přidáme do polévky.

  3. Maso z hlavy obereme, nakrájíme na kousky a dáme do polévkové mísy a polévku na ně procedíme. Podáváme s osmaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!