Vánoční polívka ála Laďa

Recepty, Polévky

Suroviny

hlava z kapra, mlíčí, jikry, kostra kapra, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, sůl, mražené, nebo sušené praváky, domáci tenounké nudle, máslo a hladká mouka na jíšku.

Postup přípravy receptu

  1. 23.l2. si uvaříme vývar z ryb a koření, vedle toho vývar ze zeleniny a vývar z hub.

  2. 24.l2. si uděláme z másla a hladké mouky krásnou voňavou jíšku a zalijeme ji rybím vývarem.

  3. Necháme dvacet minut povařit a podle chuti přilejeme zeleninový vývar a trošku houbového. Vaříme spolu alespoň dvacet minut, přidáme obrané maso z hlav a přiměřeně jiker a nakrájené mlíčí. Povaříme v polívce nudle.

  4. Podáváme s uvařenými houbami v misce, kterých si každý podle chutě přidá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!