Vánoční krémová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

0,5 kg rybích vnitřností a ořezků z kapra
120 g čerstvého hrášku nebo sterilovaného hrášku
dohromady 150 g mrkve
celeru
petržele
60 g cibule
120 g uvařených loupaných brambor
50 g másla
muškátový květ
sůl
150 ml šlehačky
petrželová nať
2 vajíčka

Postup přípravy receptu

  1. Osolíme vodu a dáme do ní uvařit ořezky z kapra, rybí vnitřnosti a polovinu cibule.

  2. Po uvaření maso a vnitřnosti z vývaru, kterého nemusí být příliš velké množství, vyjmeme a pokrájíme.

  3. Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a zbytek cibule nakrájíme na jemno.

  4. Rozehřejeme máslo a připravenou zeleninu na něm krátce osmahneme. Zalijeme vývarem z ryb, do kterého přidáme muškátový květ. Podle chuti přisolíme a vaříme čtvrt hodiny, dokud zelenina nezměkne.

  5. Potom přidáme část hrášku a zahustíme uvařenými, jemně nastrouhanými bramborami. Ještě krátce povaříme. Nakonec polévku pečlivě rozmixujeme nejlépe pomocí tyčového mixéru.

  6. Před podáváním zjemníme přidáním smetany a vložíme kousky kapřího masa a vnitřností. Ozdobíme posekanou petrželovou natí.

  7. Jako zavářku použijeme hráškové omeletky. Smícháme vajíčka a zbytek hrášku, osolíme a usmažíme na pánvi. Můžeme položit přímo na talíř a zalít hotovou polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!