Vánoční bezinkové víno II.

Recepty, Nápoje

Suroviny

2 l opraných bezinek
4 l vody
5 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
3 ks celé skořice
3 hřebíčky
2 kg cukru
5 dkg droždí

Postup přípravy receptu

  1. Bezinky dáme na 15 min. vařit do vody. Jakmile začne voda vařit, přidáme koření a vaříme dalších 15 minut, jen skořici přidávám až k vaření s cukrem.

  2. Scedíme, přisypeme 2 kg cukru a vaříme dalších 10 minut. Do vlažného rozdrobíme droždí a necháme 24 hodin stát.

  3. Druhý den opatrně zamícháme (pění) a necháme dalších 24 hodin kvasit

  4. . Třetí den scedíme do 5-litrové lahve, převážeme plátýnkem a necháme v teple stát do Vánoc. Před svátky stočit do lahví.

  5. Já bezinky při szezení ještě lehce pasíruji do roztoku(fajn práce) a víno je pak krásně tmavé i hustší. Máme to tak raději, ale záleží na každém, jak si recept ochutí a vylepší. Samozřejmě se ale musí dodržet technologický postup výroby;-) Víno je dost sladké, takže příp. můžete ubrat cukr nebo přilít převařenou vodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!