Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
100 g tuku – máslo, Hera
50 g cukru
1 žloutek
1 balíček pudinku vanilkového (škrobové moučky)
100 g mouky hladké
malou hrst oříšků mletých (nebo strouhané housky či mandlí)
- - - - - - - - - - - - - - - - -
moučkový cukr s přídavkem vanilkového na obalování

Postup přípravy receptu

  1. V míse jen vařečkou smíchat cukr s tukem a žloutkem, přidat pudinkový prášek, mouku a strouhanku (oříšky), vypracovat těsto a hned formovat rohlíčky. (Těsto se nenechává odležet !!!)

  2. Péct v teplé troubě do světle růžova.

  3. Upečené obalovat v moučkovém cukru.

  4. Tyto rohlíčky jsou hned křehké.

  5. Z téhož těsta lze péct malé košíčky, ty pak naplnit máslovým krémem, polít čokoládovou polevou a zdobit oříškem, kokosem, lentilkou, barevnou cukrovou rýží, cukrovými perličkami, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!