Valašská zelňačka s houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g houby
250 g kysané zelí
5 ks brambory
2,5 dcl šlehačka
1 lžíce polohrubá mouka
1 ks cibule
1 špetka mletý kmín
1 špetka sůl
1 pepř
1 lžíce máslo

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme na plátky a povaříme se špetkou mletého kmínu v trošce osolené vody.

  2. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme povařené houby, brambory nakrájené na kostky, masox a zalijeme přiměřeným množstvím vody, osolíme a vaříme do změknutí brambor.

  3. Potom do polévky vložíme vymačkané překrájené kysané zelí a ještě 20 minut vaříme.

  4. Nakonec polévku zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali mouku a krátce povaříme. Dosolíme, opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!