Vajíčka s vaječným koňakem

Recepty, Moučníky

Suroviny

vajíčka (vaječné skořápky - korpusy)
lučina
vanilkový cukr
vaječný koňak
(žloutek)
pudinkový prášek nebo škrob

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka jedno po druhém na kulatějším konci naklepneme a opatrně postupně odlámeme skořápku. Obsah vajíčka vyklepneme do misky. Skořepiny důkladně vymyjeme, vypláchneme vařící vodou a necháme oschnout.

  2. Lučinu - nejlépe domácí - smícháme s vanilkovým (ne vanilinovým) cukrem a lžičkou opatrně naplníme vaječné skořápky. Malou lžičkou uděláme hluboký důlek.

  3. Pokud máte vaječňák hodně hustý a tmavý, tak jen naplníte důlek do podoby žloutku. Já měla světlý a řídký, proto jsem do něj zamíchala žloutek a lžičku škrobu.

  4. Ve vodní lázni za stálého míchání zhoustne do podoby žlutého pudinku - předpoklad jsou hezky žluté žloutky.

  5. Pak už jen naplníte a tváříte se, že jde o vajíčka naměkko, že máte extra druh slepiček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!