Uzený vývar bez zeleniny se strouhánkem

Recepty, Polévky

Suroviny

600 g uzeného masa
1 cibule
2,5 l vody
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
Podravka
sůl
Strouhánek:
150 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
kapka oleje

Postup přípravy receptu

  1. Uzené a cibuli dáme do vysokého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme trochu podravky a kuličky koření. Měla jsem domácí, silné uzené, tak jsem nesolila, ale když dělám z kupovaného, tak jsem přisolit musela.

  2. Cca hodinku povaříme, zcedíme a nakrájíme do polévky část masa (zbytek jsem nechala ke špenátu). Nakonec přidáme stouhánek a povaříme, dokud nezměkne.

  3. Strouhánek uděláme tak, že do mouky si rozklepneme vajíčko, osolíme a přidáme trošku oleje na zjemnění. Vypracujeme tuhé těsto, aby se dalo strouhat. Necháme chvíli proschnout, aby šlo stouhání lépe a pak přidáme do polévky. Zbytek strouhánku si usušíme a schováme na další polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!