Uzená kotletka rychle a chutně

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

plátky uzené vepřové kotlety (široké 2 cm)
5 dkg libovolné slaniny - může být i obyčejný špek
4 větší cibule
4 větší stroužky česneku
10 cherry rajčátek
trošku tuku - olej nebo sádlo
1 dl vody

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou kotletu vykostíme (kost nevyhazujeme, můžeme použít na vývar) a nakrájíme na 2cm silné plátky.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, česnek na plátky a rajčátka překrojíme na polovinu.

  3. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a na troše tuku ve větší pánvi do zrůžovění rozškvaříme.

  4. Přidáme cibuli, česnek a 5 minut restujeme- promícháváme. Pak vše shrneme stranou na kraj pánve (kdo má obavy, dá úplně bokem), vložíme maso a po 2 minutkách ho z každé strany osmažíme.

  5. Pak orestovanou směs podhrneme pod maso, podlijeme půl deci horké vody, přiklopíme pokličkou a 10 minut na mírném plameni dusíme.

  6. Po 10 minutách přidáme rozpůlená rajčátka, další půl decinku vody a ještě 5 minut přikryté povaříme. Dochucovat není třeba, uzené maso je dost slané a společně s podušenou zeleninou udělá velice dobrou chuť. Podávala jsem s bramborem posypaným pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!