Uzená kotletka rychle a chutně
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- plátky uzené vepřové kotlety (široké 2 cm)
- 5 dkg libovolné slaniny - může být i obyčejný špek
- 4 větší cibule
- 4 větší stroužky česneku
- 10 cherry rajčátek
- trošku tuku - olej nebo sádlo
- 1 dl vody
Postup Uzená kotletka rychle a chutně
Postup přípravy receptu
-
Uzenou kotletu vykostíme (kost nevyhazujeme, můžeme použít na vývar) a nakrájíme na 2cm silné plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, česnek na plátky a rajčátka překrojíme na polovinu.
Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a na troše tuku ve větší pánvi do zrůžovění rozškvaříme.
Přidáme cibuli, česnek a 5 minut restujeme- promícháváme. Pak vše shrneme stranou na kraj pánve (kdo má obavy, dá úplně bokem), vložíme maso a po 2 minutkách ho z každé strany osmažíme.
Pak orestovanou směs podhrneme pod maso, podlijeme půl deci horké vody, přiklopíme pokličkou a 10 minut na mírném plameni dusíme.
Po 10 minutách přidáme rozpůlená rajčátka, další půl decinku vody a ještě 5 minut přikryté povaříme. Dochucovat není třeba, uzené maso je dost slané a společně s podušenou zeleninou udělá velice dobrou chuť. Podávala jsem s bramborem posypaným pažitkou.