Pečené bramborové špalky s tymiánovým máslem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 lžíce oleje
3 větší podlouhlé brambory
3 lžíce másla
4 snítky tymiánu
1/2 hrnku kuřecího vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, odkrojíme špičky a seřízneme na špalíky. Asi na pět, deset minut je dáme do misky se studenou vodou, pak je vyndáme a důkladně osušíme papírovou utěrkou.

  2. V silnostěnné pánvi nebo kastrůlku rozehřejeme olej, brambory na něj položíme a necháme opékat minimálně pět minut - dokud nebude strana otočená na dno pánve zlatavě hnědá. Posolíme, popepříme.

  3. Pak brambory otočíme na druhou stranu, vysajeme papírovou utěrkou zbytek oleje, přidáme do pánve máslo a snítky tymiánu. Necháme máslo zpěnit, zezlátnout, brambory se začnou opékat na druhém konci. Pak přilijeme vývar a pánev vložíme do trouby asi na půl hodiny - zhruba na teplotu 200 st. Vývar se odpaří, brambory zezlátnou a změknou.

  4. Podávat můžeme jako přílohu, nebo i hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!