Tykev pod tvarohovou peřinou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 tekvica - tykev (alebo polovica veľkej)
3 paradajky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ
tymián
bazalka
olej
Tvarohová zmes:
500 g tvarohu
200 ml bieleho jogurtu
provensálske korenie
bazalka
soľ
1 vajce

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme na plátky nastrúhanú tekvicu, na kocky narezané paradajky, osolíme, ochutíme nasekanou bazalkou a tymiánom a podusíme 10 minút. Dochutíme prelisovaným cesnakom.

  2. Tvaroh zmiešame s jogurtom, osolíme, pridáme nasekanú bazalku a provensálske korenie. Nakoniec dáme vajíčko a dobre premiešame.

  3. Do vymasteného pekáča navrstvíme tekvicovú zmes a na ňu urovnáme tvarohovú zmes.

  4. Pečieme pri strednej teplote asi 30 minut. Podávame so zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!