Hovězí v žampiónech s brokolicí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

200 g hovězího předního masa
2 lžíce slunečnicového oleje
1 menší cibule
200 g žampiónů
1/2 menší brokolice
2 lžíce nastrouhané mrkve
sůl
mletý černý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova.

  2. Přidáme maso nakrájené na menší kousky, zamícháme a přiklopíme poklicí. Po vydušení vlastní šťávy maso osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání udusíme maso téměř do měkka.

  3. Poté přidáme žampióny nakrájené na menší kousky a dusíme ještě asi 15 minut. Přidáme na malé kousky rozebranou brokolici a mrkev nastrouhanou na hrubo. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Provaříme, dochutíme solí a odstavíme. Příloha dle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!