Tygří pečivo

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

7 g (sáček) sušeného droždí
90 ml vlažné vody
90 ml vlažného mléka
1 lžička cukru
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
400 g mouky (polohrubé + hladké)
Rýžová pasta:
1/2 sáčku sušeného droždí
1 lžička cukru moučky
špetka soli
1 lžička oleje
80 g rýžové mouky
80 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mléko, vodu, cukr a sušené droždí, promícháme a necháme v teple odstát přibližně 5 min., dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Pak přidáme olej, polovinu množství mouky, sůl a začneme míchat. Postupně přisypeme zbylou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Zpracované těsto uložíme do mísy, přikryjeme a necháme v teple kynout, dokud se co do objemu nezdvojnásobí - to by mělo trvat přibližně hodinu.

  2. Vykynuté těsto vyklopíme a rozdělíme na deset stejných částí. Z nich vytvarujeme kulaté bulky, rozmístíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě čtvrthodinku kynout.

  3. Mezitím zapneme troubu - na 200 st. - a připravíme rýžovou pastu. Na ni smícháme všechny suroviny, měla by mít konzistenci jogurtu nebo řidší krupicové kaše. Vykynuté bulky lžičkou poléváme a pastu roztíráme tak, aby byly všude důkladně potřené.

  4. Hned dáme do vyhřáté trouby péci, teplotu ztlumíme jen pokud se vám bude zdát, že se moc připalují. Pečeme cca 20 minut - krusta rozpraská a vytvoří vzor. Díky vrstvě rýžové pasty jsou housky křupavější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!