Financiers - sladké francouzské pečivo

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g másla
70 g mandlové mouky
50 g hladké mouky
170 g moučkového cukru (doporučuji snížit na 100 g - 120 g)
150 g bílků, což odpovídá 4 vejcím
30 g meruňkové marmelády
1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve jsem v malém kastrůlku při vysokém žáru rozpustila máslo. Máslo jsem za stálého míchání nechala zbarvit do světle hnědé barvy. Jakmile začalo jemně hnědnout a vonět po oříšcích, přecedila jsem ho přes připravený cedník a nechala mírně vychladnout.

  2. Do mísy od robota jsem nasypala mandlovou mouku, hladkou mouku, moučkový cukr a všechny sypké ingredience zamíchala.

  3. Poté jsem přidala bílky, marmeládu, lžičku vanilkového extraktu - můžete ho nahradit vanilkovým luskem a opět jsem nechala robota vše zamíchat a spojit. Jako poslední jsem přilila máslo a v robotu důkladně promíchala.

  4. Toto pečivo se standardně peče v hranaté formě, která má tvar cihly zlata, proto ten název Financiers. Já jsem zvolila silikonovou formu na bábovičky. Pokud ani tu nemáte, můžete použít formu na muffiny. Tu jen nezapomeňte vymazat máslem, abyste lépe pečivo dostali ven.

  5. Formu na bábovičky jsem naplnila těstem. Není nutné až po okraj, těsto vyběhne. Formu jsem přenesla na plech a vložila do trouby předehřáté na 180°C a pekla 20 minut dozlatova.

  6. Hotové bábovičky jsem opatrně po krátké době chladnutí vyndala z formy. Vychladlé jsem je pocukrovala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!