Tvarohový ovocný dezert

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balení cukrářských piškotů
2 měkké tvarohy
300 g kysané smetany
1 vanilkový cukr
moučkový cukr pdle chuti (a kyselosti ovoce)
1 ztužovač šlehačky
2 hrsti i více očištěného čerstvého ovoce vanilovým a moučkovým cukrem:
ostružiny
jahody
maliny
měkké hrušky
broskve
4 lžíce kokosového likéru nebo vaječného likéru
kokos na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Tvarohy vyšleháme se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem, nakonec přdáme ztužovač šlehačky a ještě promixujeme.

  2. Formu vyložíme potravinářskou folií či aobalem a na dno vyskládáme piškoty. Pokapeme je kokosovým likérem a nalijeme na ně polovinu tvarohové směsi. Na ně navrstvíme ovoce, zalijeme zbytkem tvarohu a nakonec opět zarovnáme piškoty.

  3. Vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice, dozdobíme a pak podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!