Tvarohový mazanec s kandovanou kůrou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 PL citronové kůry dr. Oetkera
150 g másla
150 g třtinového cukru
2 vanilkové cukry
4 vejce
500 g měkkého tvarohu
2 PL kandované pomerančové kůry (nebo zlatých rozinek)
60 g nasekaných mandlí
pár plátků mandlí (na ozdobu)
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Máslo, cukr, vejce a vanilkové cukry vyšleháme do pěny. Přidáme postupně oba měkké tvarohy. Zamícháme. Takto připravenou směs smícháme s moukou s práškem do pečiva. Do těsta vsypeme nasekané mandle a kostičky kandované pomerančové kůry.

  2. Zamícháme a vytvarujeme dva bochánky, které vložíme na plech s pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 18-20 minut. Dál pak pečeme dobu 20 minut jen na 140 stupňů. Vyjmeme z trouby a necháme chladnout v pokojové teplotě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!