Tvarohový koláč s ostružinami

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g změklého másla
125 g cukru
2 vejce
250 g měkkého tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
3 lžíce vlažného mléka
citronová kůra z 1/2 citronu
170 g polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku
asi 150 g ostružin (můžou být i zmražené)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem a postupně po jednom přidáváme žloutky. Do směsi přidáme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a promícháme.

  2. V jiné míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, nasypeme ji k předchozí směsi a dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.

  3. Těsto přemístíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy o průměru 23 cm a poklademe ostružinami, které jsme poprášili trochou mouky, aby v těstě nepropadly. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!