Tvarohový koláč s kakaovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
120 g cukru
1 vejce
2 lžíce kakaa
150 g másla
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
100 g cukru
2 vejce
2 lžíce rumu
2 lžíce Solamylu (bramborového škrobu)
Drobenka:
50 g cukru
50 g másla
100 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto uhněteme hladké těsto, zabalíme do folie a dáme na 30 minut do chladu. Na náplň rozmícháme žloutky s cukrem, škrobem a rumem, pak přimícháme tvaroh a nakonec tuhý sníh, který ušleháme z bílků. Na drobenku promneme všechny potřebné přísady.

  2. Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložíme papírem na pečení. Vychlazené těsto dostatečně rozválíme a těstem pokryjeme dno i strany formy. Na těsto nalijeme náplň a navrch nasypeme drobenku. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 60 minut. Před podáváním necháme dobře vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!