Tvarohový,,cheescake

Recepty, Dorty

Suroviny

Na náplň:
500 gramů měkkého tvarohu
190 gramů zakysané smetany
60 gramů vanilkového cukru
4 vejce
1 citron
Na korpus:
300 gramů máslových sušenek
150 gramů másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív připravíme korpus. Máslové sušenky rozdrtíme tak, aby připomínaly strouhanku a dáme je do mísy. Přidáme k nim změklé máslo a rukama hněteme, dokud se vše nespojí.

  2. Vezmeme formu na dort (nejlépe o průměru 26 cm) a těsto rovnoměrně rozmačkáme po celém dně a asi 3 centimetry do bočních okrajů. Takto vzniklý korpus dáme do vyhřáté trouby na 120 stupňů a pečeme 10 minut.

  3. Mezitím do mísy dáme tvaroh s cukrem a mixérem rozmixujeme. Postupně přidáme vejce. Po chvíli vznikne hladká hmota, do které už jen vmícháme zakysanou smetanu, citronovou kůru a šťávu z půlky citronu.

  4. Z trouby vytáhneme korpus, nalijeme na něj náplň a vrátíme do trouby, kde budeme cheesecake hodinu péct na 120 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!