Tvarohovo-čokoládový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g hl. mouky
100 g polhr. mouky
100 g hery
1 vejce
2-3 lžíce studené vody
Náplň:
2 tvarohy
1 větší zakysaná smetana
2 van. cukry
3 vejce
2-3 lžíce cukru (dle chuti)
50 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vypracujeme tužší těsto a dáme na 30 minut do lednice. Poté vyválíme na plát asi 2 mm tenký a dáme do koláčové formy (o průměru 24cm). Propícháme dno vidličkou a pečeme 10 minut na 180°C

  2. Během chlazení těsta umícháme tvarohy se smetanou, cukry a vejci a ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Tvarohy rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme zchladlou čokoládu. Druhou polovinu necháme bílou.

  3. Tvaroh poté dáváme na předpečený koláč od středu koláče vždy 2 lžíce bílého na to 2 lžíce čokoládového atd., vahou se tvaroh hezky rozlije po celém koláči.

  4. Koláč nyní dopečeme na 160°Casi 35-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!