Karbanátky - extra lehké

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 kg mletého masa.
4 rohlíky
1 vejce
1 cibule
1 hlavička česneku
strouhanka
olej
majoránka
sůl
pepř
dle chuti přidáme klidně i mletou sladkou (pálivou) papriku, dávám občas i chilli

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vezmeme rohlíky, namočíme je do vody a počkáme až se vodou nasáknou (někdo používá i mléko, mně se osvědčila voda). Mezitím do mísy připravíme mleté maso.

  2. Vezmeme cibuli a nakrájíme jí na drobno. Přidáme ji do mísy k masu. Poté vezmeme česnek a prolisujeme ho taktéž do mísy s masem. Přidáme jedno celé vejce.

  3. Vezmeme namočené rohlíky, ''vyždímáme'' z nich stlačením vodu a přidáme je do mísy s masem. Až budeme mít maso, rohlíky, cibuli a česnek v míse, tak vše osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Dle chuti můžeme přidat mletou papriku, je jedno zda sladkou či pálivou. Já přidávám i trošku chilli koření a česnek koření. Až vše okořeníme, důkladně vše rukama promačkáme.

  4. Z hotové směsi vytvarujeme karbanátky. Já raději dělám menší. Karbanátky obalíme pouze ve strouhance. V pánvičce mezitím rozpálíme olej. Dáváme tolik oleje, aby karbanátky byly alespoň do půlky potopené. Až se olej rozpálí, začneme smažit.

  5. Vysmažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!