Tvarohové slepované cukroví, i DIA

Recepty, Cukroví

Suroviny

125 g tvarohu
1 špetka sladidla, nejlépe stévie (množství podle chuti)
30 g kokosové mouky (rozmixovat strouhaný kokos)
70 g mouky polohrubé nebo hladké
citronová kůra
1 špetka soli
Na slepování:
marmeláda vhodná pro diabetiky

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zpracovat těsto (nejprve v míse promíchat vařečkou) a dát ho na chvíli (ale i přes noc) odpočinout do lednice.

  2. Potom vyválet - nejsnadněji mezi dvěma foliemi (např. rozříznutý mikrotenový sáček), vykrajovat tvary, u části vykrojit středy.

  3. Péct v troubě vyhřáté na 180°C cca 12 minut. Po vychladnutí slepovat marmeládou vhodnou pro diabetiky. Nakonec pocukrovat“ sladidlem nebo lze použít sladidlem oslazené sušené mléko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!