Tvarohová stracciatella
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 125 g mletého cukru
- 70 ml oleje
- 75 ml perlivé vody
- 125 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- 1/4 prášku do pečiva
- Tvarohová náplň:
- 500 ml šlehačky ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- 500 g tvarohu
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 100 g nastrouhané čokolády
- Dále:
- 3 banány
- Na dozdobení:
- 100 g čokolády
Postup Tvarohová stracciatella
Postup přípravy receptu
-
Piškot: Nejprve si ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva a lžící kakaa. Dáme péct na 170°C asi 20 minut, respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
Náplň: Vyšleháme šlehačky se ztužovačem a pomalinku zašleháváme tvaroh s cukrem. Přimícháme opatrně nastrouhanou čokoládu.
Na korpus dáme překrojené napůl banány po celém obvodu formy a naneseme tvarohovou náplň.
Celé dozdobíme postrouhanou čokoládou.