Tvarohová stracciatella

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
125 g mletého cukru
70 ml oleje
75 ml perlivé vody
125 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
1/4 prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
500 ml šlehačky ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
500 g tvarohu
1/2 hrnku moučkového cukru
100 g nastrouhané čokolády
Dále:
3 banány
Na dozdobení:
100 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Nejprve si ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva a lžící kakaa. Dáme péct na 170°C asi 20 minut, respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

  2. Náplň: Vyšleháme šlehačky se ztužovačem a pomalinku zašleháváme tvaroh s cukrem. Přimícháme opatrně nastrouhanou čokoládu.

  3. Na korpus dáme překrojené napůl banány po celém obvodu formy a naneseme tvarohovou náplň.

  4. Celé dozdobíme postrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!