Trubičky plněné bílkovým sněhem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Máslové těsto:
250 g másla
150 g hladké mouky
Závinové těsto:
150 g hladké mouky
0,75 dcl vlažné vody
špetka soli
1 lžička octa
1 vejce
Bílkový sníh:
3 bílky
150 g krupicového cukru
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Máslové těsto:z mouky a másla rychle rukou vypracujeme těsto a zformujeme do tvaru cihly, kterou odložíme na studené místo, po dobu než připravíme závinové těsto.

  2. Závinové těsto:na vál prosejeme mouku se solí, uděláme důlek, přidáme vodu, ocet a vejce.

  3. Lžící vše zapracujeme do mouky a rukama vypracujeme hladké těsto (asi po dobu 15 minut).

  4. Těsto necháme při pokojové teplotě pod mikrotenem odpočinout 15 minut.

  5. Potom těsto rozválíme do čtverce a doprostřed šikmo vložíme máslové těsto.

  6. Všechny čtyři rohy přehneme přes máslové těsto tak, aby zůstalo zabalené a rozválíme ho na obdélník.

  7. Pravou polovinu těsta přehneme do poloviny, levou také do poloviny a potom ho ještě přehneme v půli, abychom dostali čtyři vrstvy.

  8. Složené těsto necháme 15 minut v lednici odpočinout.

  9. Potom těsto znovu rozválíme na obdélník.

  10. Pravou stranu přeložíme do třetiny a levou na ni. Přeložíme je v půli a znovu odložíme do lednice na 15 minut.

  11. Potom těsto už více neskládáme, ale rozválíme je na obdélník o síle 2 mm, radýlkem nakrájíme na 15 proužků.

  12. Každý namotáme na kovové trubičky a klademe na plech vypláchnutý vodou.

  13. Potřeme rozšlehaným vejce a upečeme v horké troubě. Teplé sundáme z trubiček a necháme vychladnout.

  14. Plníme bílkovým sněhem a povrh pocukrujeme.

  15. Bílkový sníh: bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husta. Pak za stálého šlehání vychladíme ve studené vodě. Vychladlým sněhem plníme trubičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!