Trhané krůtí maso v rajčatové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Trhané maso:
300 g krůtího masa vcelku – nejlépe krůtí prsa
sůl
Rajčatová omáčka:
1 lžíce olivového oleje
½ cibule
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička třtinového cukru
1 stroužek česneku
½ lžičky mletého koriandru
200 g oloupaných rajčat
½ červené papriky
kousek najemno pokrájené chilli papričky
120 g uvařené cizrny (konzervované)
sůl
tortilly k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso osolte a položte do pekáčku. Podlijte lehce vodou, přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte doměkka. Maso během pečení kontrolujte, aby se tekutina nevypařila a šťáva nepřipekla. Vždy trochu podlijte. Během pečení maso obracejte, aby se do něj mohla lépe šťáva vsáknout.

  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a na mírném ohni restujte na pánvi dozlatova. Přidejte protlak, cukr a promíchávejte asi minutu. Teplotu stále držte na mírném stupni. Česnek prolistujte nebo podrťte najemno a přidejte do pánve spolu s mletým koriandrem. Krátce promíchejte a přidejte nadrobno pokrájená oloupaná rajčata včetně šťávy, papriku nakrájenou na proužky a osolte. Povařte.

  3. Když jsou rajčata měkká, přidejte najemno pokrájenou chilli papričku (podle chuti) a scezenou cizrnu. Promíchejte a odstavte z plotny.

  4. Krůtí maso natrhejte pomocí vidliček na vlákna a přimíchejte k rajčatům.

  5. Tortillu opečte nasucho na pánvi nebo v troubě. Jednu stranu potřete avokádovou salsou rozprostřete na ni maso. Druhou stranu ohněte přes směs a můžete servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!