Třešňový koláč podle šéfkuchaře

Recepty, Moučníky

Suroviny

8 lžic oleje
12 lžic moučkového cukru
2 vejce
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 ml mléka
hrubá mouka na vysypání plechu
tuk na vymaštění plechu
Drobenka:
150 g polohrubé mouky
70 g moučkového cukru
50 g másla
Puding:
2 balíčky vanilkového pudingu
3/4 l mléka
cukr podle chuti
třešně nebo jiné ovoce...

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme vařečkou a rozetřeme na plech, který jsem si vymazal tukem a vysypal. Těsto bude nízké takové má být.

  2. Hustě poklademe vypeckovanými třešněmi. Uvaříme pudink a vylijeme na třešně po celém plechu. A zasypeme drobenkou. Pečeme na 200°C zhruba 30 minut podle trouby každá peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!