Treska s krevetovo-koprovou omáčkou
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 4 porce rybího masa z tresky či filé
- 200 g mražených krevet
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 300 ml mléka
- 200 ml drůbeží bujón nebo vývaru (rybí, kuřecí)
- 100 g strouhaného sýra
- 2 lžíce čerstvého nasekaného kopru
- citrónový pepř
- sůl
- olej
Postup Treska s krevetovo-koprovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky ryby osolíme, opepříme citrónovým pepřem a necháme chvilku odležet.
V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem a mlékem.
Prošleháme a nižší teplotě necháme rozpustit strouhaný sýr (komu nevadí, může použít - bojím se to napsat:-) - tavený sýr).
Provaříme, osolíme a přidáme zmražené krevety.
Povaříme asi 5 minut, dochutíme solí, citrónovým pepřem či citrónovou šťávou a nakonec vmícháme nasekaný kopr.
Tresku či filé zprudka opečeme na pánvi s olejem a podáváme s připravenou omáčkou a bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.