Toreadorova pánev
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 650 g byčích žláz (3 ks)
- 100 g obyčejného uzeného špeku (slaniny)
- 100 g Gazdovské slaniny
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1/2 kávové lžičky drceného kmínu
- 1 velká cibule
- 2 velké bílé papriky
- 13 menších žampionů
- snítka libečku na vyvaření
- 1 polévková lžíce oleje
- sůl
- mletý pepř
Postup Toreadorova pánev
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme, žampiony překrojíme na polovinu, menší ponecháme vcelku, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky, papriky nakrájíme na širší proužky.
Na pánev do rozehřátého oleje dáme orestovat žampiony, mírně je osolíme, přidáme drcený kmín a pak je 10 minut podusíme.
Mezitím na drobnější kostičky nakrájíme špek a slaninu. Každou žlázu rozřízneme na 3 plátky a ty pak na menší úzké nudličky.
Rozehřejeme větší a hlubší pánev, vložíme oba druhy slaniny a necháme orestovat do růžové barvy. Přidáme žlázy, libeček, rozdrobíme kostku bujónu, promícháme a necháme prudce orestovat.
Šťávu, kterou maso pustí necháme za občastného promíchání vyvařit, cca po 10 minutách přidáme cibuli a papriky, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme 15 minut. 5 minut před koncem přidáme předem podušené žampiony, dochutíme pepřem, dle potřeby přisolíme a dovaříme. Jako přílohu jsem zvolila brambory.