Tolstolobik s baklažánom

Recepty, Ryby

Suroviny

4-5 porcí (podkoviček) tolstolobika (nebo kapra)
1 větší lilek
1 červená cibule
1 citron
šťávu z 1 citronu
5-6 větviček tymiánu + pár na ozdobení
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Tolstolobika nasolíme z obidvoch strán a necháme 15-20 minút odstáť.

  2. To isté urobíme s kolieskami baklažánu, ak má peknú kožu, neošúpeme ju. Keď baklažan pustí horkú hnedú vodu, opláchneme ho pod studenou vodou a osušíme utierkou.

  3. Podkovičky ryby poukladáme do zapekacej misy, posypeme lístočkami tymiánu a pokvapkáme citónovou šťavou a olejom.

  4. Misu zakryjeme alobalom a pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.

  5. Potom alobal odstránime a necháme nakrátko zapiecť iba zhora. Podávame s opečeným baklažánom a kolieskami cibule a citróna. Ozdobíme vetvičkou tymiánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!