Ovesná kaše s jablky a ořechy – zahřívací snídaně do podzimního rána

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

40 g ovesných vloček
100 – 150 ml sójového mléka
100 g jablka
Skořice
Lžíce nasekaných ořechů nebo semínek– lískové/ vlašské/ slunečnicová..prostě takové, které máte rádi
Javorový sirup
Rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Vločky si namočte předem (nejlépe přes noc) do 100 ml vody.

  2. Poté v kastrůlku smíchejte se sójovým mlékem a přiveďte k varu.

  3. Přidejte nahrubo nastrouhaná jablka, rozinky a za stálého míchání vařte na mírném ohni asi 5 minut. Pokud chcete jablka křupavější“, přidejte jablka před koncem vaření.

  4. Nakonec přimíchejte javorový sirup, skořici podle chuti a kaši naservírovanou v misce posypejte ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!