Tofu v žampionové omáčce

Recepty, Sýry

Suroviny

230 g tofu
150 g žampionů
1 lžička houbového koření
1 cibule
1 lžice hladké mouky
1,5 dl mléka
sůl
mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Tofu narežeme na kocky a 10 minút povaríme vo vode so soľou a hubovým korením (vody len toľko, aby zakryla tofu). Odstavíme a necháme aspoň 3 hodiny stáť.

  2. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na plátky narezané šampiňóny, osolíme a 10 minút podusíme. Pridáme tofu aj s vodou, v ktorej sa varilo. Privedieme k varu.

  3. Zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a necháme na slabom ohni krátko povariť. Dosolíme podľa chuti a okoreníme. Podávame s knedľou alebo s cestovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!