Tofu s rajčaty, bramborami a oregánem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

800 g dobrých menších nových brambor
2 balení Naturvia tofu stripes
600 g čerstvých cherry rajčátek
svazek čerstvého oregána
olivový olej
červený vinný ocet
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté brambory vložte do hrnce osolené, vařící se vody a vařte do měkka. Mezi tím předehřejte troubu na 200°C.

  2. Rajčata omyjte, dejte je do mísy a každé trochu nařízněte na slupce. Zalijte je vařící vodou a nechte je asi minutu pařit. Poté vodu slijte a rajčata oloupejte.

  3. Když jsou brambory hotové, dejte je do zapékací mísy a každý brambor rukou či vidličkou rozmáčkněte.

  4. Ze svazku oregána oberte lístky a spolu s trochou soli, olivovým olejem a trochou vinného octa je rozmixujte v mixéru/mlýnku na koření (můžete to udělat i v hmoždíří, ale na základě osobní zkušenosti příště použiju ten mlýnek). Mělo by to mít spíš tekutou konzistenci zálivky.

  5. Do zapékací mísy přidejte rajčata a tofu, lehce promíchejte s bramborem a zalijte oregánovou zálivkou.

  6. Opět lehce promíchejte, dle chuti dosolte a opepřete.

  7. Ve vyhřáté troubě pečte asi 40 minut, dokud nejsou brambory lehce opečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!