Tobiáskův narozeninový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Bezlepkový korpus:
4 vajíčka
200 g cukru moučka
200 g mouky
10 PL oleje
10 PL mléka
1/2 prášku do pečiva
Náplň:
tvaroh
smetana
cukr
želatina v prášku
ovoce
Zdobení:
fondant
potravinové barvivo (gelové)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem a pak postupně přidáváme olej, mléko, mouku smíchanou s práš. do pečiva a nakonec vmícháme do tuha ušlehané bílky. Vlijeme do formy a pečeme při 170-180°C.

  2. Náplň: ušleháme do tuha smetanu, přidáme tvaroh, cukr a želatinu (tu necháme předem v horké vodě, za občas. míchání, nabobtnat a vlíváme do směsi, až když nám začíná tuhnout).

  3. Vychladlý korpus potřeme náplní, poklademe libovolné ovoce (já měla kiwi a banány), opět potřeme náplní a přiložíme korpus.

  4. Necháme v ledničce pořádně ztuhnout (nejlépe přes noc) a poté potahujeme a zdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!