Rychvaldský kapr se zelím

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g kapra
500 g kysaného zelí
sádlo
2 cibule
sladká paprika
pálivá paprika
200 ml šlehačky
100 g zakysané smetany
1/4 l rybího vývaru
sůl
drcený kmín
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme, vyřízneme páteř a odstraníme žebra. Odřezky vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl a povaříme. Vývar použijeme k podlévání.

  2. Filet co 2 až 3 mm prořízneme až ke kůži. Tímto prořezáním přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci. Filety naporcujeme, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme rybím vývarem a v troubě upečeme.

  3. Na sádle osmahnene nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku, podle chuti i pálivou.

  4. Zalijeme rybím vývarem a přidáme kysané zelí, které podusíme doměkka.

  5. Zjemníme šlehačkou a zakysanou smetanou. Příloha – knedlíky. Dělal jsem je v mikrovlnce. Několik receptů na knedlíky z mikrovlnky najdete zde na Topreceptech.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!