Rychvaldský kapr se zelím
Recepty, RybySuroviny
- 500 g kapra
- 500 g kysaného zelí
- sádlo
- 2 cibule
- sladká paprika
- pálivá paprika
- 200 ml šlehačky
- 100 g zakysané smetany
- 1/4 l rybího vývaru
- sůl
- drcený kmín
- mletý pepř
Postup Rychvaldský kapr se zelím
Postup přípravy receptu
-
Kapra očistíme, vyřízneme páteř a odstraníme žebra. Odřezky vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl a povaříme. Vývar použijeme k podlévání.
Filet co 2 až 3 mm prořízneme až ke kůži. Tímto prořezáním přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci. Filety naporcujeme, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme rybím vývarem a v troubě upečeme.
Na sádle osmahnene nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku, podle chuti i pálivou.
Zalijeme rybím vývarem a přidáme kysané zelí, které podusíme doměkka.
Zjemníme šlehačkou a zakysanou smetanou. Příloha – knedlíky. Dělal jsem je v mikrovlnce. Několik receptů na knedlíky z mikrovlnky najdete zde na Topreceptech.