Karamelové točené špičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
200 g Lando (máslo)
2 ks žloutek
karamelové aroma
Krém:
lžička rumu
salko karamelové
200 g másla
Cukrová poleva:
100 g cukr
1 lžíce horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Zpracuji vše na těsto, rozválím a vykrajuji kolečka. Peču je na 180 °C cca 5 minut do zrůžovění.

  2. Salko vyliju do hrnce přímo z konzervy, nakrájím máslo, přidám rum a směs povařím tak, aby se máslo se salkem spojilo.

  3. Poté krém nechám trochu ztuhnout, aby nebyl řídký, ale šel vpravit do zdobícího sáčku.

  4. Vychladlá kolečka zdobím pomocí ustřiženého sáčku, který naplním krémem.

  5. Nechám špičky ztuhnout a mezitím si připravím cukrovou polevu, povařím cukr s vodou až bude hustá konzistence, nechám trochu vychladnout a polévám špičky. Poté je dám zcela ztuhnout do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!