Těstoviny s pečeným květákem a oříšky

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 velký květák
2 PL olivového oleje
čerstvý tymián
100 g drcených lískových oříšků
100 g sýru Grand gusto nebo parmazánu
2 vejce
1 zakysaná smetana
hrst petrželky
1 balíček těstovin

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky, osolíme, okmínujeme a posypeme natrhaným tymiánem, opepříme a promícháme s olejem. Poklademe na plech s pečícím papírem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova cca 15 -20 minut, ale stále sledujeme, aby květák v troubě jen lehce zlátl.

  2. Když bude květák zlatý a dobře propečený, posypeme jej oříšky a pečeme dál cca 3-5 minut. Mezitím si vejce, nasekanou petrželku, zakysanou smetanu a sýr smícháme a ušleháme.

  3. Uvařené těstoviny přecedíme do misky a 2 PL vody z těstovin si dáme stranou.

  4. Přidáme opečený květák s oříšky a semínky. Do odkapaných těstovin hned nalijeme vaječnou směs a a přidáme lžíci horké vody z těstovin a zamícháme. Vaječná směs se lije okamžitě do horkých těstovin, aby byla směs krémové konzistence. Podáváme se zeleninou nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!