Cizrnové kuličky s čokoládou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g uvařené cizrny
2 lžíce javorového sirupu
špetka jedlé sody
2 lžíce másla (pokud máte mandlové, je lepší, ale normální nevadí)
2 lžičky vanilkového extraktu Bourbon vanilla
špetka soli
hrst čokoládového zdobení nebo sekané čokolády do náplně
čokoládová poleva (rozehřátá hořká čokoláda)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy robotu nebo mixeru dáme uvařenou cizrnu, javorový sirup, jedlou sodu, máslo, vanilkový extrakt a špetku soli. Rozmixujeme do hladkého těsta.

  2. Přimícháme nasekanou čokoládu a z těsta utvoříme kuličky o průměru 2-3 cm. Dáme na tácek, který se vejde do mrazáku a necháme minimálně hodinu zmrznout.

  3. Ve vodní lázni necháme rozpustit zbylou čokoládu, do té namočíme postupně zmrzlé kuličky a necháme v lednici ztuhnout.

  4. Počítejte s tím, že vám bude tuhnout přímo při namáčení, je dobré mít misku s polevou stále na kastrůlku s horkou vodou. Je to mls, chutí velmi připomínající marcipán.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!