Těstoviny s kuřecím masem a uzenou krkovičkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

3 ks kuřecího masa
600 g uzené krkovice
2 a 1/2 hrnku kolínek (hrnek 250 ml)
3 rajčata
1 cibule
4 stroužky česneku
kousek pórku (zelená část)
1 PL kečupu
1 PL hořčice
1 PL grilovacího koření
1 PL koření na pečená kuřata
1 PL worcesterove omáčky
1 PL sladké sójové omáčky
190 g zakysané smetany
mletý černý pepř
petrželová nať nasekaná
kousek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme hlubší pánev a dáme do ní rozehřát kousek sádla. Než se sádlo v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a oloupaný nasekaný nebo prolisovaný česnek, který spolu s cibulí dáme do rozehřátého sádla a orestujeme dozlatova.

  2. Mezitím nakrájíme kuřecí maso na malé kousky. K smažené cibuli a česneku přidáme maso, které okořeníme a lehce necháme zatáhnout.

  3. Dále nakrájíme krkovičku na malé kostičky, pórek na proužky, rajčata na měsíčky. Vše přidáme k masu, krom krkovičky. Zelenina se musí nechat trochu udělat, aby změkla. Když je zelenina měkká, můžeme přidat krkovičku, kterou jsme předem nakrájeli. Vše promícháme a ochutíme zbývajícími tekutými přísadami. Přidáme syrové těstoviny, podlijeme vodou a vaříme, dokud těstoviny nezměknou.

  4. Nakonec nasekáme petrželovou nať, dáme ji do zakysané smetany, rozmícháme malou lžičkou a přidáme k těstovinám. Promícháme pořádně. Když se to bude zdát husté, můžeme dolít trochu vody. Nakonec opepříme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!