Těstoviny s houbami a s hlávkovým zelím

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g sáček těstovin
300 g i více čerstvých hub nebo mražených hub
1 malá hlávka zelí
1 cibule
1 stroužek česneku
2 PL sádla
sůl
kmín
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibulku a opražíme na sádle, jen lehce dorůžova.

  2. Půlku cibulky dáme pod houby, které posolíme, okmínujeme a opepříme, trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Druhou polovinu osmažené cibulky dáme pod nakrájené zelí, je lepší spíš nahrubo, přidáme sůl, kmín a trochu vody a dusíme, ale nesmí být moc měkké, musí chrupat.

  4. Mezitím si uvaříme jakékoliv těstoviny podle návodu, já jsem použila domácí fleky.

  5. Když jsou houby uvařené, přidáme utřený česnek se solí a promícháme s těstovinama a s podušeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!